Qui som?

logo

CLUB DE TIR

logo

Club de tir amb Arc Zen de Santpedor es un club jove des de 2014, actualment som uns 40 socis i fem la nostra activitat a Santpedor a la Sala Llovet dimecres/dijous al vespre i l'altra part de l'activitat les fa a les instal·lacions a Castellnou del Bages, en una finca de mes de 16 hectàrees a l'indret anomenat els Cellers de la Figuerola a 350 m del nucli de l’Església i l'Ajuntament.

Aquestes instal·lacions estan pensades per fer l'activitat esportiva de tir amb arc de Bosc en modalitat 3D/2D i Camp de dianes convencionals.

Actualment les instal·lacions consten d’un camp d’escalfament d’uns 1500 metres quadrats amb mes de 10 dianes i dos circuits doble de 24-28 dianes en forma d'animals de mida natural i també 24 dianes (homologats segons la normatives IFAA /REFETA/FCTA) que estan distribuïdes pel terreny segons la normativa de funcionament i de seguretat de les diferents Federacions, els dos tipus de dianes estan disposats al llarg d'un circuit de uns 3Km aproximadament cadascú.

La dinàmica de funcionament de la activitat fa que es tingui de senyalitzar amb 3 piquetes o punts de tir extraïbles (fusta o ferro) de diferents colors, segons la modalitat o categoria del tirador , un altre amb el numero de diana juntament amb la foto de l'animal i un nombre indeterminat de indicadors tipus fletxa direccionals i/o cintes curtes per indicar als arquers la direcció del circuit fins a la següent fita o be per la sortida.

Aquestes activitat de recorreguts i en concret aquesta modalitat de tir amb arc de bosc o camp so modalitats que respecten molt el medi natural on es realitzen, les persones que la practiquen en molts casos famílies senceres es caracteritzen per tenir un respecte dels entorns naturals en les zones on es realitzen.

Al contrari del que es pot pensar als llocs on es practica aquesta activitat, les zones es mantenen mes netes de massa forestal de tipus baix degut al pas de les persones (disminuint el risc d’incendi) i també el fet de que circulin les persones que la practiquen fa que d’altres activitats nocives es puguin portar a terme (abandó de runes, accions contra la massa forestal, robatoris, caça furtiva.. )

Cal destacar també que la modalitat de 3D es una pràctica esportiva, no esta orientada a la caça de cap manera i esta pensada per combinar l'art mil•lenari de l’arqueria amb el contacte amb la natura i el respecte a la mateixa als animals, plantes i entorn tal com ho van fer els nostres avantpassats.

També disposem d'una zona d’escalfament que disposa de dianes i figures d'uns 1500m quadrats.

Fem activitats de difusió del tir amb arc de les diferents modalitats a escoles, instituts, altres entitats i també orientem a les persones interessades.

Disposem de monitors oficials de les diferents federacions/associació existents per tal d'orientar tant a arquers com a principiants.

Els socis del club participen en les diferents lligues i altres activitats organitzades per d'altres clubs i les dues federacions existents IFAA , FCTA i l’ ACTLL..